Actualización diaria: roddels, weetjes, trips,...

23/11 - Cumpleaños Feliz aan Monika, die 24 wordt :-) Vanavond grote fiesta met andere Erasmussers uit Spanje en eerst etentje in Les Quinze Nits... wordt geweldig, het verslag volgt later

viernes, 30 de noviembre de 2007

Alweer een "werkweek" voorbij

Deze week was er eentje van ups and downs... Khad de laatste dagen beetje last van "heimwee" of hoe je 't ook wil noemen, nood aan bekende gezichten, beetje te veel gefixeerd op het gemis. Kan gebeuren natuurlijk, en iedereen heeft zijn manier om daarmee om te gaan. Bij mij is dat: shoppen en uitgaan! Vrij materialistisch eigenlijk he :-)

Beide activiteiten heb ik deze week dan ook beoefend, met als resultaat 1 trui, sjaal, t-shirt, boek... en vorige nacht slechts 2 uur slaap. Het is weer al Monika wat de klok slaat, maar in haar heb ik de ideale uitgaanspartner gevonden :-) We houden er alletwee van om veel en lang te dansen, onnozel te doen en dat zonder dat er per se alcohol voor nodig is. The place to be gisteren (donderdagnacht dus) was "Sutton". Gelukkig weer op een of andere guestlist beland, geen entree... En dit moet zowat de chicste club zijn waar ik ooit geweest ben. Met als gevolg ook enorm veel "posh" volk... Meisjes die je zo op de catwalk zou kunnen zetten, andere die er dan weer iets te vulgair uitzien. De mannen zouden dan weer kunnen omschreven worden als "metroseksuelen", ze spenderen waarschijnlijk meer tijd aan hun haar dan de gemiddelde vrouw, dus dat maakt ze toch net iets minder aantrekkelijk maar niettemin veel schoon volk. Barcelona op z'n best :-) Ik ben te gierig om in zo'n plaatsen geld uit te geven, maar gelukkig kwam er een Zweed van 2,01m met mij socializen (omwille van die reden natuurlijk) en trakteerde mij dan op een Heineken van 8€ !!!! Na een tijdje begon hij wel tegen te steken, zeker nadat hij al 10x had gezegd dat hij het meisje achter de bar wel zou willen **** en dat "I'm definitely gonna get laid tonight as well" hmmm... whatever. Maar de muziek was fabulous, de danser/danseressen heavenly (letterlijk: ze waren allemaal verkleed als engels... was zelfs vrij stijlvol voor één keer) en onze plannen om om 4h door te gaan werden uiteindelijk uitgesteld naar 5h30... Met een wekker om 8h stond er mij dus een zeer korte nachtrust te wachten. Maar ik voel me nog steeds vrij kiplekker nu dus geen probleem.

De stage gynaecologie deze week begonnen. In het nieuwe ziekenhuis, Vall d'Hebron, dat enorm veel groter is dan het vorige. Gelukkig alles vrij snel geregeld en op naar de dienst gynaecologie. Daar samen met 8 andere studenten elk een rotatieschema moeten kiezen uit een lijst. Bij mij werd het "N". Week 1 Prenatale diagnostiek (Unidad medicina fetal diagnóstico), week 2 Algemene obstetrie, week 3 Oncologie gynaeco. Week 1 zit er dus alweer op... Het omvatte weer enkel kijken helaas. Veel klinisch onderzoek kwam er niet bij kijken, 't waren bijna enkel echo's, vruchtwaterpuncties en chorionbiopsies. En met 4 verpleegsters is er ook niet veel te assisteren of voor te bereiden door de stagiair *zucht* En raar maar waar, ik word echt heel moe van niets te doen... Hopelijk volgende week toch iets beter

Verder moeten we ook 2 wachten doen, zijnde normaal van 9 tot 21h minstens en langer indien je wil... Dit in de "Sala de partos", de verlosafdeling dus... Enkele normale bevallingen gezien, voor de eerste keer eigenlijk... Deed me beseffen dat ook gynaeco toch m'n ding misschien niet is, damn :-) Alhoewel die bloederige bedoening natuurlijk ook altijd gevolgd wordt door mooie momenten waarbij je de ouders ziet stralen van geluk. Anyway, de andere studenten hielpen me toch mooi mee ontsnappen om 15h met een getekend papier, 1 wacht voltooid ;-)

Effe een persoonlijke kritische noot misschien. Ik kan me ook op deze stage echter niet ontdoen van de indruk dat specialismen vaak draaien om "bandwerk" in zekere zin en hopen op een aantal speciale gevallen. Zoals gisteren: een hele ochtend lang 15 tweede trimester echo's... vreselijk saai en routineus! De interesse van de artsen voor de persoonlijke beleving van de patiënten wordt ook vaak beperkt tot een absoluut minimum. Voorbeeld: aantal patiënten vandaag die de ingreep kwamen bespreken voor een abortus. Ik kan me echt niet vinden in de zakelijke aanpak die hierbij gebruikt wordt. Tot nu toe blijf ik dan ook vrij overtuigd dat ik waarschijnlijk in de huisartsgeneeskunde zal belanden, en kzal er verdomd trots op zijn ook ;-) Ik ga strijden naast De Maeseneer voor de opwaardering van het huisartsenberoep haha. En als dat niet lukt trek ik naar Nederland :-p

Nog wel dingen gebeurd deze week, maar dit was zowat het belangrijkste natuurlijk...

x Ruud

PS: als alles goed gaat, en we op tijd gaan aanschuiven, kunnen we maandag gratis naar concert van Alicia Keys... zou geweldig zijn! Veel goede concerten hier in Barcelona, maar helaas op nog geen enkel geraakt (Bloc Party, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Jose Gonzalez, Josh Rouse,...) Moet er dringend eens verandering inbrengen

4 comentarios:

Sofie Van Den Broecke dijo...

Hey Ruud!
Ik doe mee voor huisarts!! Dan zijn we al met twee om te strijden naast Prof. De Maeseneer hé... Hier ook gynaeco deze week. Ook vooral kijken maar heb wel al eens VT en speculum mogen doen. Het is toch al iets hé. Volgende week verloskwartier... Ben benieuwd! En ook wachten... maar bij ons zijn die van 18u30 tot 9u volgende morgen. Maar heb er nog zin in!!

Doet nog goed daar en amuseer u daar nog super! (beetje heimwee is normaal hé. Ons belgenlandje is nog zo slecht niet hé!!)

Fie

Sofie Van Den Broecke dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
AnnSofie dijo...

Hey Roedie,

Shoppen is toch nog steeds een van de betere manieren om met fixaties om te gaan. Ik doe dat ook.
Het resultaat was de voorbije week 3 cd's en een boek (wel niet allemaal voor mezelf)...
Zegt veel...

Zo, u vindt metroseksuelen net iets minder aantrekkelijk...
Ik volg je daar wel in, maar de vraag is, minder aantrekkelijk dan wat? Die luizige spanjaarden met 1 dread, baardje, arafat-sjaal en een heel assortiment aan luizen?
:)
Nu ik weer een beeld voor mij krijg moet ik zeggen dat die vraag zichzelf beantwoordt...
Met een volmondig ja!

Ik heb deze week mijn erasmuskeuzes ingediend...
Rara, waar wil ik heen?
Maar, had Barcelona er tussen gestaan...

We miss you too
Maar het is niet zo lang meer he.

Barbara dijo...

Hoi Ruud!
Ook ik begin meer en meer de drang te voelen om naar huis te gaan... niet zozeer omdat ik heimwee heb maar gewoon omdat het nu wel lang genoeg geduurd heeft :-)! Maar eerst en vooral kijk ik echt uit naar je komst... het gaat plezant zijn! En hopelijk blijft het weer zoals nu... nog steeds heerlijk :-)!
Tot binnenkort!
Babs

PS. Het was mijn beursaanvraag voor overzeese... maar ook mijn casussen ben ik kwijt! Moet dus helemaal opnieuw beginnen :-( (heb gelukkig alles in klad versie)

Antonio Gaudi

Antonio Gaudi
Casa Batllo